• Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Facebook

cursus beeldhouwen of boetseren

BEELDHOUWEN/BOETSEREN BIJ KREATIEVE KRING WESTERVOORT

 

Is een cursus beeldhouwen of boetseren iets voor u? Dan bent u bij de Kreatieve Kring aan het juiste adres! Wij bieden een combinatiecursus beeldhouwen/boetseren aan, waarbij u zelf kunt kiezen uit een van beide technieken of beide technieken kunt uitproberen. De cursus bestaat uit 26 lessen en begint op woensdagavond 2 oktober a.s. om 20.00 uur. Leslocatie is Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort.

 

U kunt kennismaken met boetseren en zult ontdekken wat de talrijke mogelijkheden daarvan zijn. Uw ervaren docente begeleidt u bij het aanleren van boetseertechnieken en het proces van vormen maken met klei, het bakken en glazuren. Het creatief bezig zijn geeft veel plezier en is een mooie hobby.

Bij beeldhouwen wordt gebeeldhouwd met zachte speksteen, maar ook met iets hardere steensoorten, zoals albast of serpentijn. U maakt kennis met de steen, hamer, beitel, rasp en vijl. Nadat u een beeld gemaakt hebt, wordt het geschuurd en gepolijst en ziet u een prachtig resultaat. Een mooie ervaring!

Bij beide technieken wordt u individueel begeleid, dus de cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

 

Instromen bij een van onze andere cursussen is ook mogelijk. Zie voor het complete cursusaanbod www.kreatievekringwestervoort.nl.

Voor aanmelding en nadere informatie kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, tel.026-3119659.

 

 

 

Naar het overzicht