• Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Facebook

Het Filmhuus met de film Loving

Woensdag 10 januari is er de eerste filmavond in een reeks van tien mooie filmvoorstellingen die je bij Het Filmhuus kunt zien in 2018. Deze avond draait de film ´Loving´, een aangrijpend drama over racisme en liefde in Amerika in de jaren vijftig en zestig.

Over de film
De film is gebaseerd op het ware leven van Richard en Mildred Loving. Hij is blank en zij is Afro-Amerikaans. Het verhaal speelt zich af in Virginia in de jaren zestig, toen het nog bij wet verboden was dat blank en donker met elkaar trouwden. Na een arrestatie en een veroordeling tot een jaar gevangenisstraf, strijden zij jarenlang in de rechtbank voor hun recht om als gezin samen te leven.

Programma
Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis.

Tickets
U kunt kaartjes reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten € 5 per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Voordelige tickets
Wilt u zeker weten dat u bij elke film in 2018 een plekje hebt, koop dan nu een jaarkaart en haal ze alle 10 in huis voor €45,-. Ook leuk om als (kerst)cadeau te geven. Een jaarkaart is te bestellen via www.hetfilmhuus.nl/tickets of te koop bij Kulturhus De Nieuwhof, Cigo Westervoort en Huis ter West.

Naar het overzicht