• Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Facebook

Filmhuus 13 september

Het Filmhuus: ‘Manchester by the sea’

 

Het Filmhuus: ‘Manchester by the sea’

Op woensdag 13 september gaat het nieuwe filmseizoen van start in het sfeervolle Westervoortse Huize Vredenburg. Het Filmhuus organiseert daar maandelijks een bijzondere filmavond. Tijdens deze eerste filmavond na de zomervakantie kunt u kijken naar een Brits drama dat zeer goede recensies ontving vanwege de briljante acteurs.

Manchester by the sea
Na de dood van zijn oudere broer Joe schokt het Lee Chandler dat Joe hem als enige voogd heeft aangewezen voor zijn neefje Patrick. Hij neemt ontslag bij zijn baas en keert schoorvoetend terug naar zijn vroegere woonplaats Manchester-by-the-sea om voor de zestienjarige Patrick te zorgen. Lee moet zijn verleden (zijn scheiding van zijn vrouw Randi en de samenleving waarin hij is geboren en getogen) onder ogen zien. Samen worstelen Lee en Patrick zich door een moeilijke periode waarin zij zich aanpassen aan een wereld zonder de man die de familie bijeen hield.

Acteurs Kyle Chandler, Casey Affleck, Lucas Hedges en Michelle Williams scoren hoge ogen met hun acteerwerk voor dit Britse drama dat geschreven en geregisseerd is door Kenneth Lonergan. Komt u ook kijken naar dit meesterwerk met een hartverscheurend en tegelijkertijd hartverwarmend plot?

U bent vanaf 19.30 van harte welkom in Huize Vredenburg! De hoofdfilm start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze om gezellig even bij te kunnen praten.

Tickets 
U kunt kaartjes reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

 
 
Naar het overzicht